|
spojrzenia.com Wiersze, wierszyki, poezja - forum dyskusyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Spoks Uznany komentator

|
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Zmijając chwilowo temat powiem;
Moim zdaniem nie ma wierszy dokończonych, takich w których nie znalazł by "wady", lub którym nie mógł by również nadać innej i często niezamierzonej przez samego autora wymowy.
To tylko kwestia pojęcia, wyobraźni, zaangażowania lub zwyczajne kwestie techniczne.
Z tego powodu sam nigdy tak do końca nie jestem pewien kiedy poprzestać i chociaż publikuję jako prace gotowe, to gdyby wystąpił
dostateczny bodziec, dajmy na to czyjaś słuszna uwaga czy sugestia
jestem zawsze skłonny uwzględnić te uwagi.
Sam zresztą wracając od czasu do poniektórych zauważam niekiedy niedociągnięcia, luki, czy też inne możliwości i o ile nie narusza to jednolitej, logicznej i rzeczowej struktury wiersza,
/inaczej mówiąc, pozostaje jeszcze to ten sam wiersz/,
zamierzone zmiany wprowadzam.
A teraz konkretnie co to tematu tego watku;
Z pisaniem wiersza u mnie bywa różnie;
Niekiedy wystarczy zamysł, krutki szkic, a potem -
godzina - dwie.
Innym razem; pozostawiam na kilka dni w ciągu których wracam i dpisuję c.d.
A najczęściej; Szereg niedoknczonych pomysłów trzymam w notatkach i oczekują na swe wystąpienie.
Przedewszystkim;
Wierszy staram się nie pisać na siłę.
Z tego powodu nie ma ustalonej granicy,
wszystko zależy od; zasobów czasu, okoliczności, potrzeby,
...no i oczywiście samego natchnienia.
:) _________________ tak mało siebie znam.../...tacy jesteśmy jakimi widzą nas inni! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Immortal Supermoderator
|
Wysłany: Nie Lis 20, 2011 11:03 pm Temat postu: |
|
|
Spoks napisał: | Zmijając chwilowo temat powiem;
Moim zdaniem nie ma wierszy dokończonych, takich w których nie znalazł by "wady", lub którym nie mógł by również nadać innej i często niezamierzonej przez samego autora wymowy.
To tylko kwestia pojęcia, wyobraźni, zaangażowania lub zwyczajne kwestie techniczne.
Z tego powodu sam nigdy tak do końca nie jestem pewien kiedy poprzestać i chociaż publikuję jako prace gotowe, to gdyby wystąpił
dostateczny bodziec, dajmy na to czyjaś słuszna uwaga czy sugestia
jestem zawsze skłonny uwzględnić te uwagi.
Sam zresztą wracając od czasu do poniektórych zauważam niekiedy niedociągnięcia, luki, czy też inne możliwości i o ile nie narusza to jednolitej, logicznej i rzeczowej struktury wiersza,
/inaczej mówiąc, pozostaje jeszcze to ten sam wiersz/,
zamierzone zmiany wprowadzam.
A teraz konkretnie co to tematu tego watku;
Z pisaniem wiersza u mnie bywa różnie;
Niekiedy wystarczy zamysł, krutki szkic, a potem -
godzina - dwie.
Innym razem; pozostawiam na kilka dni w ciągu których wracam i dpisuję c.d.
A najczęściej; Szereg niedoknczonych pomysłów trzymam w notatkach i oczekują na swe wystąpienie.
Przedewszystkim;
Wierszy staram się nie pisać na siłę.
Z tego powodu nie ma ustalonej granicy,
wszystko zależy od; zasobów czasu, okoliczności, potrzeby,
...no i oczywiście samego natchnienia.
 |
krÓtki!
i też tak mam- często tekst sobie leżakuje, wracam, poprawiam, tu wytnę, tam dopiszę itd. Kiedy wracam do swoich starych opublikowanych tekstów często wyłapuję niedociągnięcia, patrzę na nie bardziej krytycznym okiem. _________________ "Nie wiem, czyś Ty to dostrzegł, że słowo 'kobieta'
Oczywiście rymuje się ze słowem 'poeta' (...)".
/Wojaczek-Kobiecość III/. |
|
Powrót do góry |
|
 |
swayzerka
|
Wysłany: Sob Gru 24, 2011 4:12 pm Temat postu: wiersz |
|
|
zależy jak długi jest _________________ DRODZY FANI PATRICKA SWAYZE NIECH KAZDY FAN W DNIU 14 WRZESNIA ZAPALULI W OKNACH SWIECZKI I SIE POMODLI |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|